SportRukometVive Kielce rukometni prvak Evrope

Vive Kielce rukometni prvak Evrope

Rukometaši Vive Kielcea osvojili su naslov prvaka Evrope u nevjerovatnoj utakmici. Poljski tim je u finalu u Kolnu pobijedio Veszprem nakon izvođenja sedmeraca rezultatom 39:38. Uz dosta drame je Vive Kielce stigao do evropskog naslova, a nije dobro krenulo po njih. Mađarski tim je fantastičnom igrom u odbrani od samog početka držao prednost, da bi na odmor otišao sa četiri gola prednosti, 17:13. Imao je Veszprem i osam golova prednosti nakon 10 minuta igre u nastavku. Vodili su 24:16 i činilo se kako će do kraja lagno privesti meč kraju. Ipak, Poljaci se nisu predavali, već su susret uveli u nevjerovatnu završnicu. Jaka odbrana praćena je odličnom realizacijom i Kielce je na nešto više od minut do kraja došlo do izjednačenja, 28:28. Dodatna drama je viđena u posljednjim sekundama.  Lijewski je uspio da u posljednjoj sekundi pogodi za 29:29, te se ušlo u produžetke. Sjajno je poljski tim odigrao produžetke. Uspjeli su napraviti preokret, ali su ovog puta oni ostali bez titule u posljednjoj sekundi produžetka. Ugalde je pogodio za 35:35, te se prvak Evrope odlučio penalima. Bolje su sedmerce izvodili igrači Kielcea, koji su tako stigli do naslova prvaka Evrope. Tobias Reichmann je predvodio Kielce sa osam pogodaka, Lijewski i Bielecki su postigli po šest, dok je kod Veszprema Ugalde postigao sedam golova.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE