ZanimljivostiVjerni pas ni poslije 10 godina ne napušta grob vlasnika

Vjerni pas ni poslije 10 godina ne napušta grob vlasnika

Gospodin Guzman je psa kupio 2005. godine, kao poklon svom tada 13-godišnjem sinu Damijanu.  Nakon što je muškarac naprasno umro naredne godine, pas je nestao iz porodičnog doma u Kordovi.

Guzmanova supruga i sin odmah su započeli potragu i psa pronašli na groblju, udaljenom oko 45 minuta vožnje kolima od njihovog sela.  Kako prenosi, B92, još nije jasno kako je Kapitan pronašao grob, s obzirom na to da gospođa Guzman i Damijan tvrde da pas nije bio tamo nikada ranije.

Damijan je pokušao da dovede psa kući nekoliko puta, ali se Kapitan uvijek vraćao svom pokojnom vlasniku, pa je na kraju odlučeno da tamo i ostane.

Kapitana danas hrane zaposleni na groblju.

Hektor Basega, direktor groblja, prisjetio se dana kad je prvi put vidio psa.

“Pojavio se jednog dana, sam i počeo da luta po groblju, sve dok nije pronašao mjesto počinka svog vlasnika. Tokom dana se šeta okolo, ali se uveče obavezno vrati svom bivšem gazdi. Svakog dana, kao da gleda u sat, legne u šest sati na grob i tu provede cijelu noć”, objasnio je Basega.

 

globalcir.com/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE