Lokalne TemePrivredaVlada FBiH prihvatila izvještaj o privatizaciji Fabrike obuće Goruša

Vlada FBiH prihvatila izvještaj o privatizaciji Fabrike obuće Goruša

Federalna vlada prihvatila je izvještaj Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH o privatizaciji tehničko-tehnološke cjeline Fabrika obuće Goruša s pripadajućim zemljištem u vlasništvu preduzeća KTK “Visoko” d.d. Visoko, saopštio je Ured Vlade FBiH za odnose sa javnoću.

KTK “Visoko” d.d. Visoko, Porezna uprava Federacije BiH, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH su zaduženi da nastave aktivnosti na realizaciji zaključka Vlade FBiH od 3. novembra 2016. i da na osnovu relevantne dokumentacije utvrde iznos dugovanja za uvezivanje radnog staža bivših radnika ove fabrike obuće.

(ONASA / Visoko.co.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE