ZDKVlada ZDK ispunila obećanje - poticaj proizvođačima malina 25pfeninga

Vlada ZDK ispunila obećanje – poticaj proizvođačima malina 25pfeninga

Danas je u Uredu premijera Zeničko-dobojskog kantona, Miralema Galijaševića, odražan sastanak kojem su prisustvovali ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Himzo Smajić i predstavnici Udruženja poljoprivrednika ZDK, na kojem je dogovoreno da se proizvođačima malina koji predaju u otkup 700 kg malina po 1 dunumu isplati poticaj u visini 25 pfeninga po kg za sezonu 2017.

Ovom odlukom Vlada će izdvojiti oko 700.000,00 KM za poticaje proizvođačima malina što je za oko 60% više u odnosu na izdvojena sredstva za 2016. godinu, kada je izdvojeno 350.000, 00 KM.

Na taj način su premijer i Vlada ispunili obećanje dato proizvođačima malina da će Vlada kantona učiniti sve da zaštiti i sačuva malinarstvo u Kantonu.

Ovom odlukom je iskazana spremnost Vlade da ZDK i dalje bude lider u proizvodnji jagodičastog voća.

Proizvođači malina su izrazili svoje zadovoljstvo odlukom Vlade ZDK i pozvali općine da i one donesu slične odluke.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE