SportRukometVogošća u derbiju bolja od Izviđača

Vogošća u derbiju bolja od Izviđača

U rukometnoj Ligi 4 za prvaka BiH su odigrani mečevi drugog kola. Derbi se igrao u Vogošći, gdje je istoimeni domaćin dočekao aktuelnog prvaka naše zemlje ekipu Izviđača i slavio sa 24:19. Odbrane su bile presudne u ovom ogledu, a prevaga na stranu Vogošće je bio golman Šabanović koji je sakupio 16 odbrana. U drugom duelu ovog kola je Konjuh u Živinicama iznenadio favorizovanu ekipu banjalučkog Borca i slavili su sa 30:25. Davor Kadić je sa osam golova predvodio ekipu Konjuha do pobjede. Na tabeli je prva Vogošća sa maksimalne dvije pobjede, Izviđač i Konjuh imaju po jednu pobjedu i poraz, dok je Borac izgubio oba duela. U narednom trećem kolu Borac dočekuje Vogošću, a Izviđač će odmjeriti snage sa Konjuhom.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE