ZanimljivostiVratila se „nokia 3310“, ovaj put sa ekranom u boji

Vratila se „nokia 3310“, ovaj put sa ekranom u boji

Skoro 17 godina otkako se pojavio u ponudi finske kompanije „Nokia“, njen možda najpopularniji model „3310“ ponovo se našao na tržištu. Kupci će za novu verziju tog modela morati da izdvoje 49 eura.

Kompanija „HDM global“, koja posjeduje „Nokiju“, na Svjetskom kongresu mobilnih tehnologija u Barceloni predstavila je nove modele, među kojima je i savremena verzija legendarne „nokije 3310“.

Telefon nije smartphone i pruža iste mogućnosti kao originalni model – telefoniranje, slanje poruka i snažnu bateriju, koja će trajati danima. Nova verzija je unaprijeđena kamerom od dva megapiksela.

Prethodni model je težio 137 grama, dok je noviji dosta lakši – 79,6 grama. Dostupan je u crvenoj i žutoj boji, odnosno u plavoj ili sivoj sa mat završnicom.

Osim modela „3310“, „HDM global“ je predstavio model „nokia 5“, a najavio je i dolazak modela „nokia 6“ na evropsko tržište.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE