SportKošarkaVrijedna pobjeda Igokee nad Krkom

Vrijedna pobjeda Igokee nad Krkom

Košarkaši Igokee rezultatom 85:72 slavili su protiv Krke u fantastičnoj utakmici igranoj u okviru 23. kola ABA lige. Igosi su fantastično igrali tokom cijelog meča, ali se posebno istakla treća četvrtina. Naime, aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine su, nakon neriješenog rezultata na poluvremenu, u trećoj dionici napravili spektakularnu seriju od 20:0 i tako, za pet minuta, ovjerili trijumf.
Igokeu je do pobjede predvodio sjajni Vuk Radivojević sa 17 poena, dva skoka i dvije asistencije, dok ništa slabiji učinak nije imao ni James Robinson koji je postigao jedan poen manje, ali i šest asistencija i dva skoka. S druge strane, Marko Luković je postigao također 17 poena. Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine je ovom pobjedom došao do skora 11:12, na šestom mjestu, dok je Krka pretposljednja sa omjerom 7:16.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE