Lokalne TemeSaopćenjaVrijedne hanume iz aktiva žena HIDžAB IC Hanovi, učesnice u projektu Svjetski...

Vrijedne hanume iz aktiva žena HIDžAB IC Hanovi, učesnice u projektu Svjetski dan Hidžaba

Pored redovne halke Kur'ana časnoga svakoga ponedjeljka, aktiv žena Hidžab iz Islamskog centra Hanovi, medžlis Islamske zajednice Visoko, se odlučio za novi iskorak u svojim djelovanjima.

Naime, prvi korak je bio izbor koordinatorice te je odlučeno da to bude Almedina Mušinbegović. Nakon samo nekoliko dana pokazalo se da je izbor uz Allahovu pomoć bio odličan, jer su odmah ove čestite majke i sestre 27. januara upriličile doček za sestre iz „Asocijacije žena MIZ- e Kakanj“, i sa koordinatoricom Elvedinom Plasto upriličile predavanje i zajedničko druženje.
Pošto je pomenuta koordinatorica Almedina ujedno i predstavnik za Svjetski dan hidžaba ispred Bosne i Hercegovine, članice aktiva žena Hidžab IC Hanovi, su imale veoma dosta aktivnosti u mjesecu februaru, kao mjesecu Svjetskog dana hidžaba.

01. februara 2017. održala se promocija Hidžaba u Sarajevu na platou Baščaršije zajedno sa Adnom Zulić koordinatoricom MIZ-e Sarajevo i njenim članicama od 13h do 15h, potom ova izložba je bila i u Visokom 02. februara, od 11h do 15h.

04. februara aktiv žena Hidžab Islamski centar hanovi, MIZ-e Visoko organizira predavanje i druženje sa prof. Muvedetom Halilović, a 08. februara posjećuju JU CENTAR ZA DJECU I ODRASLE OSOBE SA POSEBNIM POTREBAMA, VISOKO, dok 13. Februara idu u posjeti Udruženju „ Budimo prijatelji“, kojem uručuju 20 paketića korisnicima i između sebe organiziraju plačanje struje za udruženje. 14. Februara dovode u Hanove gošću Doc. Dr. Dževada Šuško sa kojom uz promociju knjige “Skriveni svijet balkanskih žena“ druže se i uspostavljaju saradnju.

Naravno na kraju mjeseca februara ovaj aktiv žena direktno učestvuje u čišćenju kompletnog Islamskog centra Hanovi, te time pokazuju vrijednost udruženih, džem'atskih ženskih ruku. Ovo je tek početak njihovog koračanja, ali značajan i velik. Molimo dragog Boga da naše majke i sestre ojača u koračanju na putevima hajra, AMIN.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE