SvijetRegijaVučić: Ime premijera biće poznato poslije izbora

Vučić: Ime premijera biće poznato poslije izbora

Na pitanje koga bi za premijera i da li bi vlada s drugim predsjednikom imala legitimitet, budući da su građani na prethodnim izborima jednim dijelom zapravo glasali za njega lično, on je uzvratio upitavši – kako su to glasali za njega, kada se sve vrijeme govori da je “najgori, i ovakav i onakav”.

“Sad, odjednom, ljudi glasali za mene”, primijetio je Vučić i naveo da su “sva istraživanja izmišljena”, da je na njemu da pokuša da se suprostavi drugim kandidatima koji “ubjedljivo vode”, te da je pitanje da li ima šansu da im se suprotstavi.

Kako je primijetio, izuzetno poštuje “dosovske kandidate i njihove izvanredne programe i planove, od kojih, u šest mjeseci njihove dosadašnje kampanje, još nijednu rečenicu nije čuo”.

“Potpuno sam otvoren kada kažem da su šanse za pobjedu jednog od dosovskih kandidata ili kandidata vlade…potpuno jednake – 50 : 50. Kada narod bude rekao svoje, onda ćemo da razmišljamo o premijeru”, rekao je Vučić.

On je dodao da je važno ono što je rekao u svom spotu – da Srbija ide u jasnom smjeru, ima stabilan, dobar kurs, o kojem govori i MMF I SB i EU i Ruska federacija i NR Kina…

Vučić je rekao da bismo, kada bi Srbija imala vladu i predsjednika, gdje će jedan da ide u lijevo, a drugi u desno, bili u situaciji kao u vrijeme Tadića i Koštunice, da jedan ide na jednu, a drugi na drugu stranu…

“Tada su neki rekli Kosovo je nezavisno, jer znaju da će jedan da se dodvorava strancima da opstane na vlasti, a da drugi ništa ne može da uradi bez prvog. I tako proglase nezavisno Kosovo, a naš otpor se svede na to da radimo besmislene stvari”, objasnio je Vučić kako izgleda kohabitacija u političkoj praksi.

Prema njegovim riječima, potrebna im je jaka Srbija, sa ljudima koji je vode u istom smjeru, a ne u različitim.

U tom smilsu, Vučić je rekao da će stoga onaj kome bude pružio podršku biti svakako neko sa kim može da radi zajedno i kome može da pomogne.

Zahvalan je predsjedniku Tomislavu Nikoliću, jer je u najtežim trenucima podržao ono što radi vlada.

To je za nas važno da postoji predsjednik koji će da poidrži valdu u teškim odlukama dobrim za Srbiju, ali i da je kontroliše i kritikuje rekao je Vučić i dodao – mislim da je to dobro za Srbiju, prenosi Tanjug.

“A, inače, o tome (mandataru) kada se izbori završe, a da li ćete to pitati mene ili nekog od dosovskih kandidata, to je već na narodu Srbije” rekao je Vučić.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE