SvijetRegijaVučić: Ne idem na Kosovo

Vučić: Ne idem na Kosovo

a podsjetimo, danas su vlasti na Kosovu saglasile sa posjetom premijera Srbije Aleksandra Vučića, objavljeno je u Prištini.

Kosovska vlada dozvolila je Vučiću da boravi na Kosovu tri sata, prenosi kosovski javni servis RTK na svom portalu.

Vijest je potvrdio i ministar spoljnjih poslova Enver Hodžaj, koji je na konferenciji za novinare rekao da je “poslije mnogo uslovljavanja” odlučeno da se Vučiću dozvoli posjeta.

Hodžaj je kazao da je ta odluka donijeta u duhu dobre volje prema međunarodnim prijateljima Kosova, Njemačkoj i EU, iako je to bilo teško za kosovsku vladu zbog “posljednjih provokacija Srbije”.

Vučić, koji je i predsjednički kandidat, trebalo bi sutra da prisustvuje predizbornom skupu u Leposaviću, na sjeveru Kosova.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE