SvijetRegijaVučić neće doći u Potočare, sastaje se 11. jula s Erdoganom u...

Vučić neće doći u Potočare, sastaje se 11. jula s Erdoganom u Istanbulu

Naime, prvi čovjek Srbije 11. jula ide u posjetu u Istanbul, gdje će se sastati s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Vučić je prije nekoliko dana, nakon sastanka s voditeljicom evropske diplomatije Federicom Mogherini i kosovskim predsjednikom Hashimom Thacijem, novinarima rekao kako ne zna hoće li prisustvovati ovogodišnjoj komemoraciji u Potočarima.

“Mislim da je važnije sačuvati dobre odnose. Naravno da ću i tog dana iskazati svoj pijetet”, poručio je Vučić prije nego je saopćeno kako se na dan komemoracije sastaje s Erdoganom.

Vučić je s turskim predsjednikom razgovarao početkom maja ove godine u Pekingu, kada ga je Erdogan i pozvao da posjeti Tursku govoreći kako će ta posjeta doprinijeti razvoju odnosa dviju zemalja.

Podsjećamo, na prošloj godišnjici genocida u Srebrenici, Vučić, tadašnji premijer Srbije, napadnut je kamenjem nakon što je položio cvijet na Memorijalnom spomeniku u Potočarima.

klix.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE