BiHPolitikaVučić poručio: Onaj ko pokuša da raspakuje Dejtonski sporazum, taj pravi veliki...

Vučić poručio: Onaj ko pokuša da raspakuje Dejtonski sporazum, taj pravi veliki problem svima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je za RTS u nedjelju navečer da Srbija ne podržava referendum u Republici Srpskoj, te da je za njega stabilnost u regionu glavni prioritet, prenosi Patria.

– Onaj ko pokuša da raspakuje Dejtonski mirovni sporazum, taj pravi veliki problem svima, bez obzira što taj sporazm nije idealan – rekao je Vučić u emisiji “Oko” koja se emituje uživo.

– Plašim se, plašim se svega i svačega ukoliko bi neko u to krenuo. Srbija ima svoje obaveze u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, Srbija ima svoj narod zapadno od Drine, ali također mi moramo da uradimo sve što možemo da se tenzije spuste i smanje – dodao je Vučić, prenosi Patria.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE