SvijetRegijaVučić pozvao na smirivanje situacije u Makedoniji

Vučić pozvao na smirivanje situacije u Makedoniji

Premijer Srbije je za danas u 14:00 sati zakazao hitnu sjednicu Biroa za koordinaciju službi sigurnosti.

Demonstranti su upali večeras u zgradu Sobranja nedugo nakon što je nekadašnji komandant Oslobodilačke nacionalne armije Talat DŽaferi, glasovima SDSM-a i
albanskih partija, izabran za predsjednika parlamenta.

Makedonski mediji javljaju da je rijeka ljudi krenula ka Sobranju i da je oko 500 demonstranata, među kojima i pristalice pokreta “Za zajedničku Makedoniju” ušlo je u zgradu, dok je nekoliko hiljada ispred.

Osam osoba sa povredama glave i nogu primljeno je večeras u skopsku Kliniku “Sveti Naum Ohridski”, potvrdila je direktor ove zdravstvene ustanove Jasmina Čabukovska.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE