BiHPolitikaVučić: Svaki razgovor je blagorodan i djelotvoran

Vučić: Svaki razgovor je blagorodan i djelotvoran

Premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas u Sarajevu, gdje je prisustvovao sastanku premijera zapadnog Balkana, da je svaki razgovor blagorodan i djelotvoran, ali da je na svima da zajednički rade na tome da građani zemalja Balkana žive bolje.

– Dokle god imamo mir i stabilnost to je nešto što je za pohvalu – poručio je Vučić kratko, prolazeći pored mnogobrojnih novinarskih ekipa.

Inače, Vučić se nije zvanično obratio na pres-konferenciji koja je organizirana nakon sastanka s kojeg su prenesene poruke zajedničke opredijeljenosti za evropske integracije i ekonomski razvoj.

Premijeri zemalja zapadnog Balkana okupili su se danas u Sarajevu na sastanku čiji je domaćin predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kako bi razgovarali o zajedničkim regionalnim projektima.

Cilj sastanka bio je približavanje zapadnog Balkana Evropskoj uniji i razgovor o projektima u vezi s transportnom i energetskom infrastrukturom, a razgovarano je i o saradnji u oblastima mladih i obrazovanja.

Bio je to prvi put da se organizirao sastanak premijera kojem prisustvuju svi premijeri. Tako su u Sarajevu bili premijeri Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije Aleksandar Vučić, Duško Marković, Emil Dimitrev, Isa Mustafa i Edi Rama.

Sastanku je prisustvovao i komesar EU za politiku susjedstva i proširenja Johannes Hahn i ministar vanjskih poslova Republike Italije Angelino Alfano jer je Italija domaćin samita zapadnog Balkana koji bi u julu trebao biti održan u Trstu.

Za danas je planiran i susret Vučića s predsjednikom Republike Srpske i predsjednikom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miloradom Dodikom u Istočnom Sarajevu.

visoko.ba/fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE