BiHPolitika"Vučićeva posjeta Sarajevu kako bi se prevazišle negativnosti u odnosima"

“Vučićeva posjeta Sarajevu kako bi se prevazišle negativnosti u odnosima”

Ivanić je rekao da se nada da će se Vučić u “vrlo kratkom vremenu” odazvati pozivu da dođe u zvaničnu posjetu BiH, te da je taj poziv, u stvari, obnavljanje poziva koji je ranije više puta upućen, u vrijeme kada je predsjednik Srbije bio Tomislav Nikolić.

On je dodao da je obnavljanje poziva predsjedniku Srbije inicirao predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

“Čović je rekao da bi bilo dobro da se obnovi raniji poziv, više puta upućen u vrijeme kada je Nikolić bio predsjednik. Ovo je zapravo formalizovanje poziva koji je više puta upućen”, rekao je Ivanić Tanjugu.

On je istakao da bi Vučićeva posjeta bila pozitivna za odnose dvije zemlje i za prevazilaženje negativnosti iz ranijeg perioda.

Vučić je, u svojstvu premijera Srbije, u martu bio u Sarajevu, gdje je učestvovao na samitu zapadnog Balkana.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE