SportRukometVujović: Kako smo dobili meč? Ne znam!

Vujović: Kako smo dobili meč? Ne znam!

Veselin Vujović predvodio je rukometaše Slovenije do bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

U zaista čudesnom meču Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31:30 i to nakon minusa od sedam golova na 15 minuta prije kraja.

Tvorac slovenskog čuda Veselin Vujović je nakon meča istakao da ni sam ne zna kako je njegova selekcija stigla do pobjede. “Ovo je ostvarenje moga sna. Kao igrač sam osvojio sve, ali kao treneru mi je trebalo uspjeha. Ni sam ne znam kako smo ovo dobili”, rekao je Vujović, te je dodao: “Vjerovatno su hrvatski rukometaši bili umorni na kraju. U posljednjih deset minuta nisu imali snage i to je bilo vidljivo. Razumijem Babića i njegove igrače, pa nisu imali ni 24 sata odmora”, istakao je Vujović. Srbijanski stručnjak je tokom igračke karijere osvojio veliki broj medalja sa selekcijom Jugoslavije, a 1988. godine je proglašen i najboljim rukometašem svijeta. Na klupi Slovenije je od maja 2015. godine i ugovor ga veže do 2018. godine.

visoko.ba/sportsport.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE