SportNogometWalker u Manchester Cityju, izjednačen rekord za najskupljeg odbrambenog igrača svih vremena

Walker u Manchester Cityju, izjednačen rekord za najskupljeg odbrambenog igrača svih vremena

Ovaj 27-godišnji desni bek izjednačio je rekord koji je postavio David Luiz prelaskom iz Chelseaja u PSG na ljeto 2014. godine.

Ugledni Guardian, ipak, ide korak dalje i kazuje da je Walker najskuplji defanzivac svih vremena pošto će City navodno platiti još tri miliona funti kroz bonuse tako da je transfer vrijedniji od 50 miliona funti kako navode brojni drugi mediji. Spavate li mirno Alessandro Nesta, Nemanja Vidiću, Rio Ferdinande, Sergio Ramose, Dani Alvese…

Walker je sa Cityjem potpisao petogodišnji ugovor, a on je četvrto pojačanje Cityja nakon što su prethodno stigli Bernardo Silva (50 miliona eura iz Monaca), Ederson (40 miliona eura iz Benfice) i Douglas Luiz (12 miliona eura iz Vasco de Game).

Pretpostavlja se da će City uskoro dovesti i lijevog beka, a to će biti Benjamin Mendy iz Monaca.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE