SportNogometWolfsburg slavio i u Braunschweigu i ostao u Bundesligi, Fejzić branio odlično...

Wolfsburg slavio i u Braunschweigu i ostao u Bundesligi, Fejzić branio odlično u porazu

Podsjetimo, nakon skandalozne pobjede u Wolfsburgu rezultatom 1:0, Vukovi su u Braunschweig došli s namjerom da odbrane tu prednost.

Domaćin je od prve minute napao, no najprije je Nyman u 13. minuti iz odlične situacije šutirao pravo u Casteelsa, a potom je u 41. minuti Reichel izašao sam pred golmana Wolfsburga, no sa desetak metara je nabio loptu preko gola.

Wolfsburg je imao također nekoliko dobrih prilika, ali je Jasmin Fejzić bio fenomenalan. Ipak, povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine je po loptu u svoju mrežu morao u 49. minuti.

Malli je izašao sam na njega i šutirao, Fejzić je odbranio, a na odbijenu loptu je natrčao Vieirinha i zakucao je u mrežu za 1:0.

Do kraja meča Braunschweig nije uspio ozbiljnije zaprijetiti, a kada je Sauer dobio drugi žuti karton u 82. minuti bilo je jasno da je Wolfsburg osigurao igranje u Bundesligi i naredne sezone.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE