SvijetEvropaYildirim: U Turskoj tokom 12 godina otvoreno preko sedam miliona radnih mjesta

Yildirim: U Turskoj tokom 12 godina otvoreno preko sedam miliona radnih mjesta

“Turska je industrijska zemlja u rangu zemalja kao što su Italija i Kina. Danas je, naprimjer, svaki treći proizvod bijele tehnike u Evropi proizveden u Turskoj. To je zasigurno naš ponos i naša dika. Vjerujemo u naše proizvođače, radnike, inžinjere i, općenito, u naše ljude”, kazao je Yildirim, dodajući da su poduzeti značajni koraci kako bi Turska mogla sama sebe opskrbljivati i u namjenskoj industriji.

Naglasio je da je u Turskoj prethodnih 12 godina otvoreno preko sedam miliona radnih mjesta.

“Tokom prethodnih 12 godina smo omogućili posao za preko sedam miliona osoba. Međutim, to nije dovoljno jer imamo mladu radnu snagu koja zauzima značajan procenat na tržištu rada. Naš prvenstveni cilj i dalje je da otvaramo nova radna mjesta kako bi omogućili svijetlu budućnost našoj omladini”, rekao je turski premijer.

Na kraju se dotakao i FETO-a, istakavši da je to teroristička organizacija koja je nasrnula na demokratiju, nezavisnost i budućnost Republike Turske.

“Pokušava se napraviti nekakva zabuna u vezi sa pitanjem FETO-a. Ali neka svako zna da je FETO teroristička organizacija, te da je nasrnula na demokratiju, nezavisnost i budućnost Republike Turske kao i na budućnost turskog naroda. To je vrlo jasno. Zbog toga će naša odlučnost u ovoj borbi biti nastavljena do samog kraja. Ko god da stoji iza ovoga, bit će otkriven i izveden pred lice pravde”, rekao je Yildirim.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE