BiHPolitikaZa granični prelaz Bratunac-Ljubovija čeka se Vlada RS

Za granični prelaz Bratunac-Ljubovija čeka se Vlada RS

Dodao je da je, također, prihvaćen Nota sporazum s Njemačkom o grant sredstvima Njemačke Bosni i Hercegovini u iznosu od 19 miliona eura, koja će se implementirati u oblasti zaštite prirodne okoline, obnovljivih izvora energije i rješavanja pitanja otpadnih voda.

Na novinarsko pitanje u vezi s izgradnjom graničnog prijelaza i mosta Bratunac-Ljubovija, ministar Šarović je kazao da su državne institucije u ovom trenutku svoj dio posla uradile, u smislu da je pripremljena sva potrebna tehnička dokumentacija i urađen je projekat.

Po njegovim riječima, sljedeća faza je raspisivanje tendera za izvođača radova za zajednički granični prijelaz.

– Ali tu imamo zastoj, jer Vlada Republike Srpske nije riješile imovinsko-pravne odnose, odnosno nije provela odgovarajuće procedure i riješila pitanje u vezi dodjele zemljišta – kazao je ministar Šarović, dodajući da je to u ovom trenutku jedini zastoj.

Naveo je kako ne znaju koliko vremena će ta procedura oduzeti i koliko će doći do kašnjenja.

– Kada Vlada RS-a riješi imovinsko-pravna pitanja na dijelu na kome će se graditi objekat, nadležne institucije BiH, odnosno Uprava za indirektno oporezivanje bi raspisala tender za izvođača radova – zaključio je ministar Šarović.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE