Lokalne TemePozitivno VisokoNajava: Druga manifestacija "Snovi mladih" za sve ljubitelje umjetnosti iz Visokog

Najava: Druga manifestacija “Snovi mladih” za sve ljubitelje umjetnosti iz Visokog

Performans “Snovi mladih”, koji je prošle godine predstavio umijeće mladih i talentovanih ljudi sa područja općine Visoko, oduševivši sve posjetioce manifestacije, po drugi put u dvije godine predstavit će u petak, 27. maja, umjetnost mladih Visočana, u noći umjetnosti koja je nešto drugačije od svih dosadašnjih kulturnih manifestacija u Visokom.

Organizatori ove manifestacije, Plesna škola “Zumba” kazali su nam ovom prilikom da je performans “Snovi mladih” već drugu godinu okosnica okupljanja svih udruženja i klubova iz visokog koji imaju dodira sa kulturom i umjetnošću, te tako visočkoj publici zajednoi sa ostalima žele pokazati sve talente Visokog na jednom mjestu.

“Prošle godine smo dokazali da naš grad ima vrijedne i talentovane ljude, koji su svojim umijećem oduševili publiku. Mi se već nekoliko godina trudimo postaviti plesnu kulturu i kulturu uopće na mjesto koje joj i pripada u ovom gradu. Ples i muzika su nešto što ne ide jedno bez drugog i drago nam je da ćemo opet da ih spojimo. I ove godine manifestacija će okupiti preko 130 učesnika koji će imati priliku da pokažu svoj rad i trud.” – kazao je ovom prilikom za naš portal Dino Hasanbegović, jedan od organizatora ove manifestacije.

Svi koji su zainteresovani za ovaj događaj imat će priliku da uživaju u muzičkim izvedbama Naide Bešlagić, grupe Nolimit (Negra Čičić, Andrea Krasnić, Alen Hadžić) koji će izvesti numere iz mjuzikla ,,Prljavi ples”, Ilme Karahmet, Emine Bijedić, te u performansima članova plesne škole “Zumba Visoko”, klubova ritmičke gimnastike “Pirueta” i “KRG Visoko”, Kulturno umjetničkog društva Visoko (KUD), kao i članova škole manekenstva Džejle Glavović-Očuz i Jasne Burko.

Voditeljica ovogodišnjeg pograma bit će Amina Slijepčević, dok su organizatori ovogodišnje manifestacije Snovi mladih, kao i prošle godine, članovi Plesne škole “Zumba” na čelu sa Ermom Dautović i Dinom Hasanbegovićem.

Ovogodišnja manifestacija “Snovi mladih” počet će u 19:30 sati, a održava se u Kulturnom centru Altindag, u Visokom.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE