ZanimljivostiZaboravite opasnost od globalnog zagrijavanja: Čekaju li nas vječne kiše?

Zaboravite opasnost od globalnog zagrijavanja: Čekaju li nas vječne kiše?

Već godinama svjetska javnost se plaši katastrofalnih scenarija globalnog zagrijavanja, no ako je suditi po jednom istraživanju suradnika američke svemirske agencije NASA, postoji još veća opasnost za našu planetu.

Saradnik u istraživanju NASA-e je rekao da će svijet uskoro susresti s rastom obilnih kiša. To je zaključak do kojeg su naučnici došli nakon brojnih analiza kišnih aktivnosti u proteklih 40 godina.

Stručnjaci dodaju da će zbog globalnog zagrijavanja u atmosferi nestati rastuće strujanja zraka i isparavanje oblaka.

Ranije su naučnici objavili da će se nastaviti globalno zagrijavanje u svijetu, ali to neće dovesti do velikih razmjera topljenje glečera.

Čak se nakon 2022. godine može očekivati postepeno hlađenje. Inače, svaki ciklus sastoji se od 10 godina brzog zagrijavanja i 40-50 godina sporog “hlađenja”.

radiosarajevo.ba/visoko.baa


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE