SvijetRegijaZaev predstavio kandidate za novu makedonsku vladu

Zaev predstavio kandidate za novu makedonsku vladu

Novu vladu, u koju osim socijaldemokrata Zorana Zaeva ulaze i ministri iz dvije vodeće albanske stranke, treba potvrditi Sobranje. Treća albanska stranka koja je sudjelovala u pregovorima s mandatarom, pokret Besa, objavila je danas da neće ući u vladu, ali da je spremna u Parlamentu podupirati kvalitetne reformske prijedloge.

SDSM će, između ostalih, kontrolirati vodeće resore – vanjskih poslova, obrane i financija, dok će veći albanski partner u vlasti, stranka DUI dobiti ukupno šest mjesta, uključujući i dvije dopremijerske pozicije. Druga albanska stranka, Alijansa za Albance, imat će dva ministra u novoj vladi Makedonije.

Stranke koje su predložile ministre za novu vladu imaju 62 od ukupno 120 zastupnika u Sobranju pa bi potvrda vlade premijera Zorana Zaeva trebala biti samo formalnost. Vjeruje se kako će izbor nove vlade barem djelomično ublažiti političku krizu koja već mjesecima potresa Makedoniju.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE