Lokalne TemePolitikaZanimljiva inicijativa zastupnika Senada Karavdića (SDA) na Skupštini ZDK

Zanimljiva inicijativa zastupnika Senada Karavdića (SDA) na Skupštini ZDK

Senad Karavdić (SDA) zastupnik u Skupštini ZDK na današnjoj 41. sjednici skupštine uputio je inicijativu prema Ministarstvu prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštitu okoline ZDK da se prema JP Autoceste federacije uputi zahtjev za postavljanje zaštitnih ograda od buke i vjetrobrana na dijelu autoputa koji prolazi kroz naseljena mjesta i na kritičnim tačkama na mostovima kao npr.u Dobrinju, Čekrekčijama zatim na mostu prije ulaza u tunel 1.mart iz smjera Zenice i slično.

Kao što je obrazložio zastupnik Karavdić zanimljivo je da na cijeloj dužini dijela Koridora V c koji se prostire na području ZDK nigdje nije postavljena takva vrsta zaštitnih ograda koja bi stanovnicima u blizini autoputa omogućila zaštitu od buke, od svjetlosti farova i slično, a vozačima bezbjedniju vožnju.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE