BiHZaustavljen požar na Čvrsnici

Zaustavljen požar na Čvrsnici

Uslijed kratkotrajne kiše u ranim jutarnjim satima u subotu ujutro, oko 6:30, stanje na požarištu je bilo nešto bolje nego prethodnih dana, no još uvijek je bio vidljiv dim.

Porastom temperature i blagim puhanjem vjetra u podnevnim satima, došlo je do pojave veće količine dima u nekoliko požarnih odvojaka, nakon čega je djelovao helikopter Oružanih snaga BiH, stoji u saopštenju.

Ističe se kako su “anulirani požarni čvorovi” čime je spriječeno napredovanje požara u svim pravcima.

U Službi civilne i protivpožarne zaštite općine Jablanica procjenjuju da je djelovanje helikoptera bilo uspješno i da za nedjelju, 2. jula, nije potreban novi angažman helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

vijesti.ba/visoko.ba

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE