Naslovnica ZDK Politika Zavidovići: P...

Zavidovići: Predstavnica Upravnog odbora ALD-a Maria Perino iz Torina na sastanku kod načelnika Mujanovića

102
PODIJELI

Predstavnica Upravnog odbora ALD-a Maria Perino iz Torina posjetila je i razgovarala sa općinskim načelnikom, Hašimom Mujanovićem o nastavku aktivnosti između Zavidovića i Ambasade lokalne demokratije.

Općinski načelnik je informisan o delegacijama iz Italije koje će posjetiti Zavidoviće u narednom periodu. U Aprilu će se održati dvadeseto izdanje tradicionalne atletske utrke „Vivicitta“, a pored toga će se održati i sportski turniri i susreti u ženskoj i muškoj odbojci i košarci između zavidovićkih i italijanskih ekipa.

U narednom periodu je planirano obilježavanje 20 godina od zvanične inauguracije ureda ALD u Zavidovićima, te će se tim povodom 2. Juna 2017. održati nekoliko događaja u Zavidovićima.

ALD Zavidovići je aplicirala prema fondovima Evropske Unije za projekte finansiranja saradnje između Općine Zavidovići i bratske Općine Roncadelle.

Ovom prilikom je razgovarano o organizovanju posjete Općinskog načelnika, Hašima Mujanovića partnerskim općinama i bosanskohercegovačkim udruženjema u Italiji prije svega na području mjesta Alba, Brescia, Cremona, Vicenza i Torino s ciljem animiranja ovih teritorija i bh. dijaspore za veći angažman na području Zavidovića.

visoko.co.ba/zdici.info

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.