ZDKZavod za pravnu pomoć ZDK: Najviše brakorazvodnih parnica

Zavod za pravnu pomoć ZDK: Najviše brakorazvodnih parnica

Kantonalnom zavodu za pravnu pomoć, u prvih 6 mjeseci ove godine, obratilo se 2.420 stranaka, što je evidentan porast u odnosu na ranije godine.

Direktorica Zavoda, Azra Moćević, ističe da je formiran ukupno 351 predmet, od čega 233 iz parničnog i 118 iz krivičnog referata.

Građani se na prvom mjestu obraćaju zbog brakorazvodnih parnica, dok su na drugom mjestu komunalni predmeti.

Pravni zastupnici Zavoda učestvovali su na 209 suđenja na svim sudovima na području ZDK, a podnijeto je ukupno 285 pravnih podnesaka.

Broj građana koji se obraća za pomoć raste iz godine u godinu. U 2015. obratilo se 3.000, a godinu poslije preko 4.000 građana.

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE