Lokalne TemeVIDEO: Završen Hard enduro "Land of Pyramids part 2" : Slovenci dominirali...

VIDEO: Završen Hard enduro “Land of Pyramids part 2” : Slovenci dominirali sa tri prva mjesta

22. i 23. aprila Visoko je ugostilo ljubitelje adrenalina iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske.

Organizatori – članovi motokluba “Enduro” Visoko potrudili su se da sve protekne u najboljem redu. Njihova očekivanja sa senzacionalnijom i posjećenijom manifestacijom od prošle godine, su ispunjena.

Za razliku od prošle godine, kada je na utrci učestvovalo oko 120 takmičara, ove godine učešće je uzelo 213 takmičara. Proširena staza, više prepreka na prologu i još mnogo zanimljivih sadržaja oživjelo je tmurni vikend u Visokom.

Nakon jučerašnjeg utrke kvalifikacionog karaktera – prologa i utrke duge 12 km kroz šumu – 104 takmičara iz četiri kategorije: Gold, Silver, Bronze i Old boys, učestvovalo je u današnjoj utrci kroz visočku šumu – stazi dugoj skoro 47 km. Kako su nam potvrdili organizatori 51 učesnik je stigao do cilja, a rezultati su slijedeći:

U Gold klasi pobjedu su odnijeli Slovenci: Goršek Marko, slijedi ga Novaković Miloš i trećeplasirani je Matej Štusaj, koji je i prošle godine učestvovao u utrci, u kategoriji Expert, te je također iz Visokog odnio treću nagradu.

U Silver klasi Slovenac Jurca Jure bio je prvi, zatim Mileusnić Dino drugi iz Hrvatske, koji je prošle godine u hobby kategoriji bio treći, a Slovenac Vinšek Peter, prošlogodišnji prvak odnio je treće mjesto.

U Bronza klasi prvi je bio Skarklobnik Nejc iz Slovenije, drugo mjesto osvojio je Salkić Nermin iz Cazina, a treće mjesto je otišlo Hrvatu Brkić Aleksandru.

U kategoriji Old boysa – prva nagrada ide za Hrvatsku – Vozili Robertu, zatim Slovencu Matović Nedeljku i treće mjesto je osvojio Marić Tomislav iz Hrvatske.

Ovim putem redakcija Visoko.co.ba čestita organizatorima i volonterima na odličnoj manifestaciji i pobjednicima na osvojenim nagradama.

Živio Enduro!


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE