Naslovnica Lokalne Teme Sport Završen prela...

Završen prelazni rok u rukometnoj Premijer ligi: Bosna Visoko dovela najzvučnija pojačanja

364
PODIJELI

Visočane su pojačali iskusni Adnan Harmandić i Ivan Divković, dok je iz redova Borca m:tel stigao desni bek Elis Memić. Osim njih u klub su se vratili Enes Skopljak, Mahir Burić, Adnan Balta i Eldin Travančić, a kako saznaje naš portal blizu prelaska u redove zelenih je i golman Mirnes Grčo, rođeni Goraždanin, koji je u posljednjih nekoliko godina nastupao u Kataru, pa je jasno da će Visočani biti jedni od glavnih favorita za sami vrh i to nakon povratka u elitni rang.

Aktuelni prvak Borac m:tel ostao je bez nekoliko ključnih igrača iz prošle sezone, a osim pomenutog Memića, redove Banjalučana napustili su Mirko Majić, Danijel Vukičević, Damir Efendić i Milan Kosanović. Dosada su ekipu pojačali Marko Komnenović, Dean Šešić, Nemanja Bezbradica i Slađan Subotić.

Izviđač je ostao bez dva vrlo važna igrača, a Matej Hrstić otišao je u Zagreb, dok je Ante Grbavac prešao u mađarski VACI. Dosada je u tim stigao samo Petar Bubalo, a jača pojačanja očekuju se u narednom periodu.

Vogošća je ostala bez dva najbolja rukometaša, a osim pomenutog Divkovića, ekipu je napustio i Tarik Međić, koji je otišao na Kosovo. Osim toga Tarik Dedajić, prvi pivot ekipe, oprostio se od aktivnog igranja. Ovih dana očekuje se da ekipu napusti i Adis Hrbat, koji je, kako smo već pisali, na pragu potpisa ugovora sa turskim Ankarasporom.

SCSport / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.