ZDKZavršene sportske igre paraplegičara

Završene sportske igre paraplegičara

Dodjelom diploma, medalja i pehara i proglašenjem najuspješnijih pojedinaca i ekipa, preksinoć su u Zenici završene 14. Sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize BIH i 9. Međunarodno otvoreno prvenstvo paraplegičara Zenica 2017.
Takmičenja su održana na Kamberovića polju a učestvovalo je 145 takmičara i takmičarki iz Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije i oba entiteta BiH, Republike Srpske i Federacije BIH.
U ukupnom plasmanu u ženskoj i muškoj konkurenciji najuspješnije su bile selekcije Ze-do kantona.

U šahu je pobjedila ekipa Republike Srpske, dok je u atletici prvo mjesto ekipno osvojila selekcija ZDK-a.
Najmlađa učesnica igara je Samira Džidić iz ZDK-a, najstariji učesnik Momčilo Sofrenić iz RS.
Za najuspješniju sportistkinju i sportistu proglašeni su Sadeta Rašidović iz BPK i Edib Skulić iz ZDK. Uspješni organizatori takmičenja bili Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BIH i domaćin takmičenja, Udruženje oboljelih paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica.

 

 

Visoko.co.ba/Rtvze.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE