ZDKPolitikaZavršetak radova do kraja godine: Počinje izgradnja mosta Buk u Olovu

Završetak radova do kraja godine: Počinje izgradnja mosta Buk u Olovu

To je potvrđeno Ugovorom koji su danas potpisali predstavnik Catholic Relifer Service (CRS) Marc D'Silva, Direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona Refik Zeković i izvođač radova, uz prisustvo premijera Zeničko-dobojskog kantona Miralema Galijaševića i ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK-a Gorana Bulajića.

D'Silva je podsjetio i na raniju saradnju s tim kantonom, koja se odnosila na pomoć poslije poplava.

Izgradnja mosta Buk je posljednji projekt, a naredne aktivnosti odnosit će se na prevenciju i zaštitu od prirodnih neprilika.

CRS i resorno kantonalno ministarstvo prepoznali su potrebu izgradnje novog mosta, a budući da Ministarstvo nije bilo u mogućnosti samostalno finansirati, CRS je izdvojio dio sredstava za udruživanje.

Vrijednost radova je 780.000 KM.

Premijer Galijašević je zahvalio na dosadašnjoj saradnji te je istakao da su urađeni projekti koji su od velikog značaja za stanovništvo područja koja su poplavljena.

Sada, kaže, bit će urađena glavna poveznica na relaciji Olova i Zavidovića.

Planirano je da most Buk bude završen do kraja godine.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE