SportNogometZbog lova na teroriste otkazana utakmica Belgija-Španjolska

Zbog lova na teroriste otkazana utakmica Belgija-Španjolska

Belgija je povisila procjene o mogućem terorističkom napadu s dva na tri na ljestvici od četiri i vlasti su odlučili otkazati prijateljsku nogometnu utakmicu između Belgije i Španjolske, koja se trebala igrati u utorak navečer na stadionu kralja Baudoina.

Odluka je donesena nakon sastanka nacionalnog Vijeća sigurnosti u ponedjeljak navečer na temelju nove procjene Koordinacijskog organa za analizu prijetnji (OCAM), navode belgijski mediji.

Podizanje procjene znači da je prijetnja “moguća i vjerojatna”. To znači da će na ulicama biti znatno vidljivija nazočnost snaga sigurnosti.

Slijedom te odluke otkazana je i prijateljska nogometna utakmica između Belgije i Španjolske, na kojoj se trebalo okupiti 50 tisuća osoba.

Odluka je razumljiva s obzirom da je traženi terorist Salah Abdeslam još uvijek u bijegu.

Belgijska policija sumnjiči Abdeslama da je sudjelovao u organizaciji i izvršenju terorističkih napada u Parizu u kojima je poginulo 129 osoba.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE