ZDKZDK: Prohodne sve magistralne i regionalne ceste

ZDK: Prohodne sve magistralne i regionalne ceste

Zbog snijega koji je padao tokom noći, saobraćaj se u Zeničko-dobojskom kantonu odvija usporeno na većini putnih pravaca.

Iz Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK-a su saopštili da je na području Kantona visina snijega od 10 do 25 cm, te da nije zadao veće probleme u prohodnodnosti puteva.

Sve magistralne i regionalne ceste su prohodne bez zastoja uz otežano odvijanje saobraćaja na višim predjelima. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije, tako da su svi putevi prekriveni snijegom, ali i prohodni.

Iz KUCZ ZDK-a i MUP-a ZDK-a apelovali su na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Snabdijevanje električnom energijom u ZDK-u je uredno, a snabdijevanje vodom normalno. Telekomunikacioni saobraćaj je u funkciji, a vodostaj rijeka i svih vodenih tokova je normalan.

Temperatura zraka u Zenici je -3 stepena C , na području Kantona od – 7 do – 3 0C.

Na dijelu rijeke Bosne između naselja Dolača i Janjići, neposredno uz magistralni put M-17, došlo je do zaustavljanja i taloženja nanosa leda koji prekriva kompletno korito rijeke na tom dijelu u dužini oko 1.000 metara. Led se formirao čitavom širinom rijeke, tako da je prekrio tok od lijeve do desne obale.

Trenutno stanje bez promjena, vodostaj je normalan kao i oticanje i protok rijeke.

visoko.ba/oslobodjenje.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE