ZDKPolitikaZDK: SDP i DF traže vraćanje kamera i prijete bojkotom Skupštine

ZDK: SDP i DF traže vraćanje kamera i prijete bojkotom Skupštine

Predsjednik Kantonalnog odbora i zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona (SZDK) Senaid Begić uputio je na 27. sjednici SZDK, inicijativu prema Službi za zajedničke poslove SZDK da se najdalje za mjesec dana okonča davno započeta tenderska procedura i izabere najbolji ponuđač za televizijsko snimanje sjednica SZDK.

Također, da se ti snimci ponovo počnu emitovati i reemitovati na lokalnim televizijama, kao što je to rađeno i prethodnih godina. Za ovu inicijativu, ističe Begić, imaju i podršku zastupnika DF- te još nekih zastupnika opozicije, prije svega nezavisnih i BPS-a. U suprotnom, prijeti da će poduzeti i neke konkretne korake.

skupština

-Ukoliko se to ne desi, s obzirom da se gubi smisao dolaska na sjednice, jer sve rasprave ostaju unutar skupštinske sale, zajednički ćemo razmotriti stav da nakon tog roka i bojkotujemo sjednice SZDK. Smatramo da građani ZDK imaju pravo znati kakve se to u njihovo ime odluke donose i kakve stavove zastupaju određeni politički subjekti i zastupnici- ističe Begić.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE