ZDKPolitikaZDK: Sporazum o osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća

ZDK: Sporazum o osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća

U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona danas je, s kantonalnim odborom Saveza samostalnih sindikata BiH i Udruženjem poslodavaca FBiH – Grupacija poslodavaca ZDK, potpisan tripartitni ugovor „Sporazuma o osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje ZDK“.

Sindikat je predstavljao predsjednik Kantonalnog odbora Mirnes Isaković, Udruženje poslodavaca FBiH predsjednik Ibrahim Meškić, a Vladu Zeničko-dobojskog kantona predstavljaju premijer Miralem Galijašević i ministar za rad Nurdžehan Šahinović.

Predsjednik Sindikata Mirnes Isaković kazao je nakon potpisivanja ugovora da se radi o jednom od ključnih rješenja svih njihovih višegodišnjih dijaloga s poslodavcima, a u cijelom procesu formiranja Ekonomsko-socijalnog vijeća Vlada ZDK je bila snažan korektor. U novim odnosima sindikata i poslodavaca na nivou Zeničko-dobojskog kantona tražit će se formula koja neće nuditi saglasnosti nego konkretna rješenja, kazao je Isaković.

Potpisivanju „Sporazuma o osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje ZDK“ prisustvovali su projekt menadžer Centra civilnih inicijativa Sarajevo Adis Arapović i direktor Udruženja poslodavaca FBiH Mladen Pandurević.

visoko.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE