SportNogometŽeljezničar najavljuje žalbu UEFA-i

Željezničar najavljuje žalbu UEFA-i

Fudbalski klub Željezničar se danas oglasio saopštenjem za javnost u kojem se bavio utakmicom u Bijeljini. U pretposljednjem kolu Premijer lige BiH, Zrinjski je kao gost savladao Radnik golom iz jedanaesterca u 94. minuti oko kojeg se podiglo mnogo prašine, a sa Grbavice su poručili da “osjećaju obavezu” oglasiti se povodom toga, sve u interesu zaštite sporta i regularnosti takmičenja u Premijer ligi BiH. “Ovo saopštenje nije alibi za slabe igre u posljednjih nekoliko utakmica, nego ukazivanje na očigledne nepravilnosti i propuste koji se dešavaju. Nevjerovatno je da se pitanje državnog prvaka rješava jednom nepoštenom sudijskom odlukom u korist HŠK Zrinjski u 94. minuti utakmice. Ono što sigurno očekuje sportska javnost u BiH je da adekvatno reaguju odgovorni u NFSBiH, ali smatramo da o svemu trebaju biti upoznate i institucije UEFA-e, pa ćemo se zbog toga direktno obratiti krovnoj evropskoj asocijaciji. U tom kontekstu nemoguće je ignorisati činjenicu da se u slučaju sudijskih grešaka na utakmicama našeg tima djelovalo ekspresno. I nije ovo prvi put da se dešavaju ovakve stvari, dovoljno se sjetiti 2014. godine i načina na koji je tada HŠK Zrinjski stigao do presudne pobjede u duelu protiv Olimpica i na kraju osvojio titulu, a neke stvari isplivale na površinu u ‘aferi cener'”, navodi se na zvaničnoj stranici Željezničara. Plavim sa Grbavice je zasmetalo i to što su u Zrinjskom već proslavili titulu, a u saopštenju su spomenuli i “uvijek rječitog” Vladu Jagodića, koji će sa Slobodom u posljednjem kolu gostovati u Mostaru. “Osim toga, kako to da fudbaleri Zrinjskog već slave titulu prvaka BiH, da li to znači da je i ishod utakmice u Mostaru Zrinjski – Sloboda već poznat? Po nama, nema unaprijed dobijenih utakmica, neovisno o kvalitetu protivnika. Stoga želimo da vjerujemo da će se u posljednjem kolu na fer i sportski način riješiti pitanje novog prvaka BiH te da će ekipa uvijek rječitog trenera Vlade Jagodića na travnjaku stadiona Pod Bijelim Brijegom odbraniti sopstveno dostojanstvo i boriti se časno i pošteno”. Na kraju su iz FK Željezničar poručili da se ovaj klub uvijek zalaže za jednake uslove poslovanja i takmičenja svih klubova u BiH jer se samo na taj način može ići naprijed, te da će cijeli slučaj prijaviti institucijama NFSBiH i UEFA, kao i da će pozvati nadležne državne organe da ispitaju sva ova dešavanja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE