SvijetEvropaZemlje EU odbile zahtjev da migranti budu prebačeni u njihove luke

Zemlje EU odbile zahtjev da migranti budu prebačeni u njihove luke

– Čuo sam zahtjev Italije, ali nisam čuo spremnost drugih država – rekao je Leggeri govoreći o sastanku koji je održan u utorak u Varšavi i zahtjevu Rima da brodovi operacije Triton pristaju u luke u drugim državama, izvještava ANSA.

Leggeri je izjavio da se radi o kompleksnom pitanju, ponajviše iz političkih razloga.

Direktor Frontexa u srijedu je Evropskom parlamentu kazao da je Italija pod “izuzetnim pritiskom” zbog azilantske krize u Mediteranu.

– Jučer je održan sastanak u Varšavi kako bi se razgovaralo o tome kako bi operativni plan Triton mogao biti poboljšan ili ojačan, te kako bi se mogla poboljšati podrška Italiji tako da bi ona mogla da se suoči s ovim izuzetnim pritiskom – naveo je.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE