ZDKKulturaZenica: Dan Zeničko-dobojskog kantona

Zenica: Dan Zeničko-dobojskog kantona

Predsjedavajuća Skupštine ZDK-a Draženka Subašić, premijer Miralem Galijašević, te zamjenici predsjedavajuće Skupštine ZDK-a Ivo Iva Tadić i Jasmin Duvnjak, danas su prezentirali program obilježavanja “Dana Zeničko-dobojskog kantona”.

Tim povodom za 31.august, zakazana je svečana sjednica Skupštine ZDK-a na kojoj će biti usvojen i Program obilježavanja Dana ZDK-a. Istaknuto je da će prvi školski sat u novoj školskoj godini na području Zeničko-dobojskog kantona početi satom historije o Kulinu banu.

Planirano je i da se na svečanoj sjednici dodijeli javno priznanje Zeničko-dobojskog kantona, a prijedlog je da se ono ove godine posthumno dodijeli nedavno preminulom gradonačelniku Zenice Husejinu Smajloviću.

Dan ZDK-a obilježit će se polaganjem cvijeća na spomen-obilježja u svim lokalnim zajednicama, posjetama ratnim vojnim invalidima, udruženjima građana, školama, centrima za djecu i odrasle s posebnim potrebama, starim i iznemoglim osobama.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE