ZDKKulturaZenica: U petak koncert plesne grupe “Vangelov” iz Bugarske

Zenica: U petak koncert plesne grupe “Vangelov” iz Bugarske

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, u petak, 23. juna sa početkom u 18 sati, bit će održan koncert narodnih igara i pjesama, a organizatori su ambasada Republike Bugarske u BiH i grad Zenica.

Koncert je posvećen 24. maju-Danu Bugarskog obrazovanja, kulture i slavenske književnosti, a sem folklorne plesne grupe „Vangelov“, nastupit će i „Bosna folk“ iz Zenice. Koncert će otvoriti djeca iz vrtića „Radost“.

Inače, folklorno plesna grupa „Vangelov“ formirana je 2009. godine, dobitnici su brojnih nagrada i priznanja sa međunarodnih festivala u Bugarskoj, Rumuniji, Makedoniji, Srbiji, Grčkoj, Rusiji i Kini.

 

 

Visoko.co.ba/Rtvze.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE