ZDKSportZenički atletski miting veliki test za trio Terzić - Chepkwemoi - Bobocea

Zenički atletski miting veliki test za trio Terzić – Chepkwemoi – Bobocea

Naredni 7. Međunarodni atletski miting “Zenica 2016.”, koji će biti održan 1. juna na atletskom stadionu Sportskog centra Kamberovića polje, privlači veliku pažnju ljubitelja ‘kraljice sportova’.

Na adresu sportske direkcije zeničkog mitinga pristiglo je puno prijava značajnih atletskih imena iz 15 država, a među izuzetnim sportskim asovima koji će nastupiti na ovom renomiranom natjecanju je i rekorderka Srbije, Amela Terzić.

Ova sjajna sportašica je odlučila, nakon konsultacija sa stručnim štabom, da na narednim olimpijskim igrama nastupi u dvije discipline, na 800 i 1.500 metara, a za obje discipline je još prošle godine ispunila olimpijske norme. Prema prijavi za zenički miting, Amela Terzić će nastupiti u utrci na 1.500 metara i to će za nju biti veliki test pred nastupe na Olimpijadi, jer će ova utrka prema dosadašnjim prijavama imati izuzetno kvalitetne učesnice.

Protivnice Amele Terzić na 1.500 m, koja ima rezultat od 4:04.77 od 12. jula prošle godine iz Talina, bit će sjajna kenijska sportašica Nancy Chepkwemoi, koja je 14.maja ove godine u Šangaju imala rezultat 4:05.22 minuta, i rumunska atletičarka Claudia Bobocea, koja je prije dva mjeseca zabilježila rezultat od 4:14.14  na natjecanju u Gainesville, ali to je rezultat na početku ovogodišnje sezone i ona danas može imati puno bolje vrijeme.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE