Naslovnica BiH Privreda Rahat lokum n...

Rahat lokum nagrađen Ružom ZEPS za kvalitet

50
PODIJELI

Novi brand prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo Rahat lokum nagrađen je medaljom za kvalitet Ruža ZEPS-a. Ocjenu kvaliteta proizvoda izloženih na 24. Generalnom bh. sajmu ZEPS i ovoga puta potpisuju profesori Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu.

MARKETING

„Kompanija Klas zasluženo je dobila ovu medalju za kvalitet Rahat lokuma, ali i dokazala da je ostala dosljedni čuvar tradicije, istovremeno prateći suptilne zahtjeve potrošača. Posebno se to primjećuje u kategoriji tradicionalnih slastičarskih proizvoda, u koje spada i Rahat lokum.

Zanimljivo je da je Klas, pored standardnih okusa oraha i ruže, ponudio Rahat lokum mix u čiji sastav ulazi kokosovo brašno, susam, orah i vafl listovi. Također, komisija je imala sve pohvale za ambalažu Rahat lokuma – tradicionalno, a moderno i atraktivno pakovanje i dizajn“, rekla je prof. dr. Asima Akagić, član komisije za ocjenu kvaliteta.

Priznanje za kvalitet u Zenici je preuzela Senaida Tabić, direktor prodaje u Klasu. Inače, Rahat lokum je na tržište plasiran u maju ove godine, u godini u kojoj Klas obilježava svoj 115. rođendan.

„Uz Bosanski lokum, Tahan halvu i tradicionalne zalivene i suhe kolače, plasiranje Rahat lokuma na tržište bio je logičan slijed. Kao istinski čuvari tradicije, željeli smo našim potrošačima ponuditi kvalitetan domaći rahat lokum, i ujedno stvarati nove generacije potrošača starih dobrih tradicionalnih proizvoda“, rekao je Nihad Imširović, direktor Klasa.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.