Lokalne TemePolitikaZijada Smailagić (SDA): Inicijativa za pomoć djeci u liječenju od malignih oboljenja...

Zijada Smailagić (SDA): Inicijativa za pomoć djeci u liječenju od malignih oboljenja i drugih teških bolesti koje ugrožavaju život

Podnosim inicijativu da se u Budžetu općine Visoko za 2018. godinu planira nova budžetska stavka „Pomoć djeci u liječenju od malignih oboljenja i drugih teških bolesti koje ugrožavaju život“ u iznosu od 50,000 KM na godišnjem nivou.

Obrazloženje:

Poštovani,
Svjedoci smo da u nekoliko proteklih godina imamo porast kako malignih tako i drugih oboljenja koja ugrožavaju život.
Svjedoci smo i konstantnog vapaja roditelja za prikupljanjem pomoći za liječenje kako u inostranstvu i regionu tako i u našoj državi.
Liječenje od malignih oboljenja je dug proces koji zahtijeva maksimalnu posvećenost porodice oboljelom. Pored emotivne podrške, porodice su izložene velikom finansijskom trošku.
U FBiH, kompletno finansiranje zdravstva funkcioniše na principu solidarnosti, te zato kao zdravstveni radnik koji radi u dijagnostici, svjedok sam agonije tih ljudi i njihove djece. Iz moralnih razloga upućujem ovu inicijativu prema Općinskoj načelnici i Službi za Budžet i finansije. Molim vas za razumijevanje i solidarnost prema ljudima koje je zatekla nevolja. Djeca i mladi do navršene 26. godine života imaju u sistemu besplatno liječenje, ali postoji mnogo dodatnih troškova koje roditelji ne mogu sami izmirivati u većini slučajeva. Stoga, vas molim da se budžetom planiraju novčana sredstva na godišnjem nivou u iznosu od 50,000 KM za djecu i mlade do 26 godina života, kako ne bi u ptopunosti bili osuđeni na milost i nemilost ljudi.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE