PromoZlatna džezva prva po lojalnosti potrošača

Zlatna džezva prva po lojalnosti potrošača

Zlatna džezva prva je po lojalnosti potrošača u Bosni i Hercegovini kada je riječ o kategoriji tradicionalnih kafa. Ovaj podatak rezultat je istraživanja kojeg je provela jedna od najznačajnijih regionalnih agencija za istraživanje tržišta Ipsos. Rezultati istraživanja nedavno su prezentirani u okviru konferencije “Talk in Business” magazina InStore, prvog regionalnog mjesečnog trgovačkog magazina, specijaliziranog za trgovinu robom široke potrošnje.

Istraživanje je provedeno za kategoriju “topli napitci u BiH, sa fokusom na kafu”, na uzorku od 1.000 ispitanika na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

“Već tri godine za redom Zlatna džezva je u samom vrhu u svojoj kategoriji kada je riječ o jednom od najvažnijih indikatora kao što je lojalnost kupaca. Upravo na ovom komadiću zemaljske kugle popije se možda i najviše kafe po glavi stanovnika, i upravo zato Bosanci i Hercegovci ‘znaju šta valja’ i šta je prava kafa. Zbog toga nam je posebno drago što su ljubitelji Zlatne džezve, kupci i potrošači, prepoznali našu kompetentnost za pravu bosansku kafu. Zahvaljujemo se svima njima, ali i svim radnicima Vispaka, koji su pomogli da zajedno od Zlatne džezve napravimo jedan od najboljih bh. brandova ikada”, navodi se u saopćenju kompanije Vispak d.d. Visoko.

Zlatna džezva se proizvodi od biranih zrna kafe, posebno odabranih sorti prilagođenih ukusu i mirisu tradicije spremanja bosanske kafe. Najveći prihod od prodaje kafe u Bosni i Hercegovini u protekloj godini ostvario je upravo Vispak, što ovu kompaniju i njen brand stavlja na prvu poziciju i po tom indikatoru.

Zlatna džezva se trenutno izvozi na tržišta 28 zemalja svijeta. Ove godine u potpunosti je implementirana investicija u nabavku savremene tehnologije kojom su uduplani kapaciteti za proizvodnju Zlatne džezve.  

Ipak Vispak!

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE