SportDržavni TimZmajevi večeras protiv Furije

Zmajevi večeras protiv Furije

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će na AFG Areni u St. Gallenu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Španije. Premda susret sa Špancima nema takmičarski značaj, izabranici Mehmeda Baždarevića trebaju odigrati maksimalno i svhatiti važnost kao da se igra za bodove. Zmajevima su zasigurno potrebni dobri rezultati kako bi se vratilo samopouzdanje koje je, mora se priznati, poljuljano nakon eliminacije u baražu od reprezentacije Republike Irske.  Za naš državni tim okršaj protiv Španije će biti izuzetno kvalitetan test, i na konferenciji za medije uoči utakmice selektor Mehmed Baždarević je istakao da je ovo ujedno i prilika da pozvani igrači pokažu šta znaju.  “Važno je da vidimo dobru igru, dobro izdanje reprezentacije, ali treba nam i rezultat. Znamo svi o kakavom se rivalu radi. Ovo je dobra prilika, moramo pokazati da možemo biti dobar rival takvoj jednoj jakoj selekciji. Iako su igrači uveliko na odmorima, a oni su misima na EP, mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo da ostvarimo i dobru igru i dobar rezultat”, rekao je Baždarević i potom dodao: “Ovakve utakmice su prava prilika da vidimo koliko mogu ti momci koje sam pozvao. Mislim da su ovo prave prilike za te nove igrače, da pokušaju da ih iskoriste. I 15 minuta protiv Španije za neke mlade igrače puno znači. Davat ćemo šanse mladim igračima da napreduju”, dodao je bh. selektor. Sa kvalitetom Španaca je upoznat i Ognjen Vranješ, koji u tamošnjem prvenstvu nastupa za Sporting iz Gijona.  “Sigurno da je ekipa Španije najbolja na svijetu. Imamo respekt prema njima, ali imamo i mi kvalitetnu ekipu i sigurno ćemo dati svoj maksimum. Nezgodno je što utakmica dolazi nakon završetka sezone i to nije idealno, ali mi moramo dati maksimum u odigrati utakmicu najbolje što možemo. Španci imaju veliki izbor igrača i niko nije nepoznanica za nas”, rekao je Vranješ. S druge strane, Špancima će duel protiv Bosne i Hercegovine poslužiti kao provjera pred nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj koje počinje 10. juna. Furija će igrati u grupi zajedno sa Hrvatskom, Turskom i Češkom. Utakmica protiv Španije na AFG Areni počinje u 18:00 sati uz direktan prijenos na FACE TV.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE