SportNogometZrinjski nogometni prvak BiH

Zrinjski nogometni prvak BiH

Nogometaši mostarskog Zrinjskog su odbranili titulu prvaka BiH nakon što su u posljednjem kolu očekivano na svom terenu savladali Slobodu sa 3:0. Od prve minute je Zrinjski nametnuo svoj ritam i poveli su već u 11.minuti golom Bilbije, isti igrač je u 42.povisio na 2:0, da bi tačku na meč stavio Mešanović u 59.minuti. Za Zrinjski je ovo treća titula prvaka u posljednje četiri godine i ukupno peti naslov najboljih u Premijer ligi. Željezničar je sezonu završio na drugom mjestu nakon što su u posljednjem kolu savladali Radnik nakon preokreta sa 2:1. Gosti iz Bijeljine su poveli golom Pece, dok su za Željezničar pogađali Lendrić i Zakarić. Treće mjesto je na kraju pripalo Sarajevu, koje je u posljednjem kolu poraženo od Krupe sa 1:0 golom Dujakovića. Tako će ekipa Zrinjskog u kvalifikacije za Ligu prvaka, dok će Željezničar, Sarajevo i osvajač Kupa Široki Brijeg predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama Evropske lige. Iz Premijer lige ispadaju Olimpic i Metalleghe, a od sljedeće sezone će u društvu najboljih igrati Gošk iz Gabele i banjalučki Borac.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE