SportNogometZvanično: Cristiano Ronaldo suspendovan na pet mečeva

Zvanično: Cristiano Ronaldo suspendovan na pet mečeva

Real je slavio rezultatom 3:1 na Nou Campu u prvoj utakmici španskog Superkupa, a Ronaldo je isključen u 82. minuti zbog drugog žutog kartona.

Portugalcu se to nije svidjelo te je odgurnuo sudiju Bengoetxeu koji je u zapisnik meča nakon završetka dvoboja zapisao da ga je Ronaldo nakon pokazivanja crvenog kartona lagano gurnuo u znak neslaganja.

Prema članku 96 pravilnika Nogometnog saveza Španije, minimalna kazna koju je Ronaldo mogao dobiti su četiri, a maksimalna 12 mečeva suspenzije.

Ronaldo je tako dobio drugu najmanju kaznu, što znači da će se na teren vratiti tek 20. septembra u petom kolu La Lige kada Real Madrid dočekuje Betis.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE