SportRukometZvanično: RK Bosna Centrotrans nastavlja sa radom - Jasmin Ahić novi predsjednik...

Zvanično: RK Bosna Centrotrans nastavlja sa radom – Jasmin Ahić novi predsjednik Upravnog odbora kluba

Kako smo i najavili tokom vikenda danas je u prostorijama Rukometnog kluba Bosna Centrotrans Visoko, koje se nalaze na Gradskom stadionu “Luke”, održana izvještajno-izborna Skupština kluba, na kojoj je određena budućnost visočkog rukometnog kolektiva u narednoj sezoni. Nakon što je na prethodnoj Skupštini kluba održanoj u junu mjesecu donesena odluka da se formira radna grupa koja će dati prijedloge kada je riječ o formiranju nove uprave kluba, na današnjoj Skupštini izneseni su zaključci ovog radnog tijela.

Kako bi se RK Bosna Centrotrans održala u funkcionalnom stanju, kao klub bogate historije i tradicije, dio članstva Skupštine kluba, na prijedlog radne grupe, odlučio je preći u redove Upravnog odbora kluba i time riješiti ključne probleme koji su se u klubu pojavili još početkom ljeta, kada su na funkcije predsjednika UO i sportskog direktora kluba ostavke podnijeli Edin Bukva i Mirza Handžić

U okviru druge tačke dnevnog reda današnje Skupštine, nakon usvajanja zapisnika, članovi Skupštine kluba odlučili su o razrješenju starih članova Skupštine, od kojih većina ovom odlukom prelazi u Upravni odbor kluba. Tako su svojih funkcija razriješeni, sada već bivši, predsjednik Skupštine, Jasmin Ahić, zatim bivši potpredsjednik Skupštine, Elbis Rašidović, te članovi Skupštinskog tijela Almedin Babić i Eldin Mekić, a također svoje funkcije člana Skupštine kluba razriješen je i Nijaz Omerbegović, zbog privatnih razloga.

U okviru ove tačke imenovani su i novi članovi skupštinskog tijela, koji su svojevrsna zamjena za one koji su danas razriješeni svojih dužnosti, te su u Skupštinu kluba odlukom preostalih članova ušli: Oleg Simić, Muhamed Mustafić, Tarik Bukva, Albin Skopljak i Eso Konjičanin. Također, imenovani su i novi predsjednik i potpredsjednik Skupštine, te će ove funkcije u bliskoj budućnosti obnašati Tarik Karavdić, kao predsjednik, odnosno, Mahir Džudžo, kao potpredsjednik Skupštine kluba.

Nastavak Skupštine kluba donio je ono što je cjelokupnu visočku rukometnu, ali i sportsku javnost interesiralo tokom cijelog ljeta, to jeste odluku o imenovanju novog predsjednika Upravnog odbora RK Bosna Centrotrans i drugih članova UO kluba. Tako će u narednom periodu funkcije članova UO kluba obnašati: Jasmin Ahić, fra Stipo Alandžak (novi-stari član), Edin Bukva (bivši predsjednik, novi član UO), Amila Koso (novi-stari član), Almedin Babić, Eldin Mekić i Elbis Rašidović.

Tim postupkom praktično je završena velika većina procesa koje je Skupština morala provesti, kako bi RK Bosna Centrotrans mogla nastaviti adekvatno i profesionalno provoditi trenažne i takmičarske aktivnosti.

Po završetku sjednice Skupštine kluba održan je i hitni sastanak novog Upravnog odbora, koji je jednoglasno odlučio da će funkciju novog predsjednika UO obnašati Jasmin Ahić, bivši predsjednik Skupštine, a funkciju potpredsjednika UO obnašat će dosadašnji član UO, fra Stipo Alandžak.

Također, na ovoj sjednici Upravnog odbora kluba odlučeno je i o hitnim postupcima koji se u bliskoj budućnosti moraju provesti, kao što je razgovor o novom angažmanu sa dosadašnjim trenerom kluba, Zdenkom Antovićem, što je prvi korak za pokretanje trenažnih procesa pred novu sezonu.

Uskoro očekujemo i prvu press konferenciju novog Upravnog odbora kluba, koji će nam saopćiti kakve odluke će kreirati budućnost kluba, a vi svakako ne propustite da u narednim danima pratite portal Visoko.co.ba, jedini pravi izvor informacija iz Visokog i okoline, kako biste saznali novosti u visočkom rukometnom klubu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE