SportNogometZvanično: Victor Lindelöf potpisao za Manchester United za 45 miliona eura

Zvanično: Victor Lindelöf potpisao za Manchester United za 45 miliona eura

Manchester United će za Lindelöfa (22) njegovom dosadašnjem klubu Benfici platiti čak 45 miliona eura.

Lindelöf je sa Unitedom potpisao četverogodišnji ugovor, te je izjavio:

“Uzbuđen sam što sam došao u United. Mnogo sam naučio u Benfici, ali ovo je korak naprijed za mene. Nadam se da ću na Old Traffordu osvojiti mnoge trofeje u budućnosti”, rekao je Šveđanin.

“Victor je veoma talentovan igrač i imat će blistavu budućnost kod nas. Prošla sezoina nas je uvjerila da nam trebaju pojačanja i on je prvo koje je stiglo. Znam da će ga svi brzo prihvatiti u ekipu”, rekao je menadžer Uniteda Jose Mourinho.

Lindelöf je Mourinhovo peto pojačanje od dolaska u United. Prošle godine Portugalac je doveo Erica Baillyja, Zlatana Ibrahimovića, Henrikha Mkhitaryana i Paula Pogbu.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE