SportNogometZvanično: Zabaleta potpisao dvogodišnji ugovor s West Hamom

Zvanično: Zabaleta potpisao dvogodišnji ugovor s West Hamom

Zabaleta će se priključiti ekipi West Hama 1. jula te predstavlja prvo veće pojačanje menadžera Čekićara Slavena Bilića.

“Nekada je novi izazov sve što treba jednom čovjeku i igraču. Moje vrijeme u Cityju je završeno, u klubu sam proveo fantastičnih devet godina, bilo je apsolutno briljantno. Manchester City mi je dao priliku da dođem u ovu sjajnu ligu, uživao sam kao igrač, a sada je vrijeme da krenem dalje. Ipak, također kao igrač, želio sam nastaviti igrati u Premiershipu. Engleska je moja zemlja već dugo, ovo je novi izazov za mene i ja mu se radujem”, izjavio je Zabaleta za zvanični sajt West Hama.

Tridesetdvogodišnji nogometaš je skupio 58 nastupa za reprezentaciju Argentine, a njegov konkurent za mjesto na desnom beku bit će Sam Byram.

Zabaleta je u City stigao 2008. godine iz Espanyola, a odigrao je više od 300 utakmica osvojivši dvije titule prvaka Engleske.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE