BiHPolitikaZvizdić: Ministri iz SDA i Jusko su glasali za Transportnu zajednicu, za...

Zvizdić: Ministri iz SDA i Jusko su glasali za Transportnu zajednicu, za ostale ne znam

Mi ćemo materijal vratiti u redovnu proceduru kada se sve procedure iščiste – rekao je danas novinarima u Sarajevu predsjedavajući vijeća Ministara BiH Denis Zvizdić odgovarajući na novinarsko pitanje da prokomentariše izjave ministra Dragana Mektića o tome da su “ministri HDZ-a oborili sporazum o Transportnoj zajednici”.

“Kada govorim o Transportnoj zajednici, to je započeto 2009. godine, a 2010. je Predsjedništvo BiH je odobrilo taj sporazum. Materijal Ugovora je dva puta bio na Vijeću ministara BiH, nismo imali konkretne primjedbe od Vlade RS osim zadnje sugestije i stava nekoliko dana prije Trsta, a to je da oni smatraju da to treba potpisati kada BiH bude članica EU.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić optužio je HDZ-ove ministre u Vijeću ministara BiH da nisu dali saglasnost da BiH pristupi Transportnoj zajednici u koju su ušle zemlje regiona na sastanku u Trstu, čime je oko 500 miliona KM iz EU za infrastrukturne projekte u BiH stavljeno na čekanje, od čega 100 miliona KM nepovratnih sredstava, piše NAP.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE